Twitter – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Podcast > Live > Twitter

Vær med på Twitter, mens vi livestreamer!

Deltag!

På nogle af vores livestreams kan du parallelt med undervisningen deltage med kommentarer eller spørgsmål undervejs på Twitter. I lokalet hvor vi streamer fra vil underviseren/oplægsholderen kunne se de tweets som kommer ind og han/hun vil forsøge at forholde sig til dem live. Du kan altså stille spørgsmål eller kommentere mens der undervises, og underviseren vil så besvare spørgsmålene undervejs.

Hvis du ikke allerede har en Twitterprofil, vil vi derfor opfordre dig til at oprette en, så du har mulighed for at deltage aktivt, det kan du gøre på twitter.com. Se vores vejledningen længere nede på siden.
Når du vil kommentere undervisningen eller foredraget skriver du blot et ”tweet” (et Twitter-indlæg) og markerer det med det #hashtag der bruges til undervisningen eller konferencen.
Hvis du er i tvivl om hvilket hashtag du skal anvende, kan du se det på oversigten over vores livestreams som du finder her.

Vi håber, at du med din medvirken og aktive deltagelse via Twitter vil bidrage til at sprede viden om alle de interessante ting, som foregår på universitetet.

Hvad er Twitter?

På Twitter kan du skrive små beskeder på op til 140 tegn og læse andres beskeder.
Du kan følge en række personer og modtage netop deres beskeder, og andre brugere kan vælge at følge dig. Der er ingen krav om, at du følger nogen, bare fordi de følger dig - eller omvendt.
Nogen bruger Twitter til networking, til sjov eller til at holde sig i kontakt med venner og familie. Andre bruger det professionelt
til at følge med i, hvem der taler om, og hvad der sker inden for deres felt.
Man kan også stille sine Twitter-followers spørgsmål og få svar, især hvis der er mange, der læser med.

Hvordan kommer jeg i gang med Twitter?

Gå ind på www.twitter.com og klik på Sign Up.
Herefter skriver du dit navn og emailadresse og vælger et unikt Twitter-brugernavn. Så er du i gang. Husk at uploade et billede af dig selv (eller noget andet genkendeligt), så folk kan se, hvem du er.
På search.twitter.com kan du søge efter emner, du er interesseret i og se, hvem der har skrevet om dem.

Hvis du bruger Gmail eller Yahoo til e-mail, kan du finde ud af hvilke personer i din adressebog, der bruger Twitter, eller du kan bare søge på et navn.
Når du følger nogen, får de automatisk en mail om det. Det er meget almindeligt, at man så lige kigger på, hvem der følger en. Så hvis du skriver interessant i deres øjne, vil de også begynde at følge dig. Men relationerne på Twitter behøver altså ikke være gensidige. Man kan fint læse med hos sin yndlingsforfatter, -komiker, hollywoodstjerner eller favoritundervisere, uden at de skal følge en retur (man behøver ikke være "venner").

Hvad skal jeg skrive på Twitter?

Det må du selvfølgelig selv om, men et godt råd er at prøve at holde det så relevant som muligt. De fleste mennesker er ligeglade med, hvad du fik til morgenmad, eller hvilken kaffedrik du nyder lige nu. Men der er garanteret nogen derude, der gerne vil vide, hvad du mener om dagens nyheder, eller hvilket interessant website du lige er faldet over. Prøv at tænke over, hvad du selv kan lide at læse og skriv om det, der optager dig.

De fleste idéer og meninger kan faktisk sagtens udtrykkes 140 tegn!

Og ellers kan du jo altid smide et link til noget andet på nettet. Hvis dit link er langt, kan du bruge en link-forkorter som fx disse online tjenester bit.ly - ow.ly - tinyurl.dk
Twitters egen hjemmeside kan ikke særligt meget og er ikke særligt overskuelig - så der findes et væld af apps, småprogrammer og webtjenester, som du kan bruge din twitterkonto gennem, fx. Hootsuite, Tweetdeck, Twitter for iPhone/Android, Brizzly - de kan gøre det lettere at følge et bestemt #hashtag, se hvem der siger noget til @dig, hvad dem du følger taler om i dag, kan forkorte dine links for dig og gøre det nemt at uploade billeder osv. Prøv dig frem og se, hvad du bedst kan lide, hvis du bliver bidt af Twitter.

Lidt jargon

Tweeter/twitterer: En Twitterbruger
Tweet: Et indlæg (en statusopdatering) på Twitter
Follower: En person, som følger en Twitterbruger
Unfollow: At holde op med at følge en person på Twitter
Retweet (RT): At sende en anden brugers besked videre
Hashtag (#): Et #søgeord til Twitterbeskeder om samme emne
@brugernavn: Et svar til en andens tweet (@ = til)
Direct message (DM): En personlig besked